fbpx


Van Italiaanse studente naar Nederlandse mama

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Italïe, kwam ik door mijn studie (rechten) in Oostenrijk via een exchange-programma in Nederland terecht. Dit mooie, gezellige kikkerlandje met zijn mengelmoes aan culturen, zijn openheid en vooruitstrevende mensen (en het prachtige weer – just kidding, ik ga er waarschijnlijk nooit aan wennen :P), wist mijn hart meteen te veroveren en ik ben gebleven.

In 2014 werd ik voor het eerst moeder. Best wel onvoorbereid, verbaasd over de verschillen met mijn thuisland wat betreft voorbereiding en bevalling, en met een aardige portie naïviteit (ik had nog nooit in mijn leven een luier verschoond) begon het avontuur. In 2017 mocht ik voor de tweede keer mama worden en drong het voor het eerst echt bij mee door hoeveel impact het moederschap op mijn leven had en hoe bepalend het was geworden voor mijn prioriteiten en mijn levensweg.Nieuwe Mama, ik ben er voor je!

Met Nieuwe Mama’s wil ik zoveel mogelijk van de taboes rond het moederschap doorbreken. Ik wil moeders laten zien, dat ze niet alleen zijn met hun gedachten, gevoelens en ervaringen. Ik wil ze steunen bij het vinden van hun eigen weg in het moederschap en ze begeleiden bij het ontdekken van hun nieuwe zelf.

En jij? Ben je een mama, die graag meer echtheid en eerlijkheid rond het moederschap wil zien? Wil je je eigen verhaal delen? Of wil je graag weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen?

Laat hier je mailadres achter om op de hoogte te blijven of stuur mij gewoon een berichtje! Ik verheug me erop om jou te leren kennen!

     Liefs, Evi
Ik ben Evi, mama van 2 jongens en Nieuwe Mama's coach.
Op deze site deel ik, zo eerlijk mogelijk, echte en pure verhalen rond het moederschap,
maar ook voor persoonlijke begeleiding bij jouw zoektocht naar je eigen weg in het moederschap of naar je nieuwe mama-zelf, kan je bij mij terecht.
Persoonlijke ontwikkeling en moederschap

Persoonlijke ontwikkeling vond ik altijd al een interessant onderwerp waar ik veel mee bezig was.

Na mijn tweede bevalling werd mijn interesse echter zo groot dat ik me inschreef voor een opleiding tot Life Coach om ook anderen op hun weg en in hun eigen zoektocht te kunnen begeleiden. Terwijl ik bezig was met de opleiding merkte ik steeds meer hoeveel impact mijn kinderen op mijn persoonlijke ontwikkeling hadden. Hoe zij me dingen van mezelf lieten zien en naar boven haalden, die ik zelf juist over het hoofd zag. Die constante spiegel die zij me voorhielden liet me ook erkennen dat het moederschap me nog veel meer had veranderd dan ik had gedacht.

Mijn passie voor het moederschap in verband met persoonlijke ontwikkeling en mijn interesse voor andere moeders, ervaringen en verhalen was gewekt en het werd me steeds duidelijker dat er zoveel begeleiding is tot aan de bevalling, maar hoe weinig we praten over de uitdagingen in het moederschap, de veranderingen die we als moeders ondervinden in vooral de eerste weken/maanden als nieuwe mama.

Op kraamvisites ging mijn aandacht opeens veel meer naar de moeder in plaats van naar het babytje. Ik zag hoe met een bevalling niet alleen een nieuw kindje, maar ook een nieuwe vrouw geboren werd. Een nieuwe mama, kwetsbaar en sterk, opnieuw krachtig verbonden met haar intuïtie.

Doordat ik er zelf open over was en gewoon vertelde wat ik zelf graag van tevoren had willen weten en wat mij nooit was verteld over de kraamweek(en) en het moederschap, merkte ik dat steeds meer (nieuwe) mama’s in mijn omgeving zich minder bezwaard voelden om hun ervaringen, angsten en onzekerheden te delen. Ik zag hoe belangrijk het was om al die ervaringen te bespreken en hoe er een bijzondere band ontstond tussen de vrouwen. Er ontstond een bepaalde veiligheid en vertrouwen om vragen te stellen en (nieuwe) moeders voelden zich gerustgesteld en begrepen, over dingen waar ze eerst onzeker over waren geweest. Er is zoveel dat ons niet wordt verteld of waarover gewoon niet wordt gepraat, dat we denken de enige te zijn die zich zo voelt, er zo uitziet, een bepaalde verandering doormaakt en dit kan leiden tot schaamte, eenzaamheid en onzekerheid over de meest normale dingen.